#15 Zou ik weer verliefd zijn?

Ik twijfel want het is vreemd en onverwachts, maar ik voel toch echt de kriebels van verliefdheid. Ik had over hem gelezen en was direct al enthousiast. Ook mijn broer zei meteen dat ik deze niet moest laten lopen, dat ik hier gelijk voor moest gaan. De timing is immers perfect dus bijna te mooi om waar te zijn. Aan de andere kant had ik wel dit wonder besteld, dus ik realiseerde mij dat deze kans beter maar kon pakken. Ik ben dus gelijk de volgende dag hem in het echt gaan bewonderen. Bij de eerste aanblik wist ik het al. Sterker nog ik had al jaren heimelijk naar hem gekeken. Ik kende hem eigenlijk al lang en vond hem altijd al leuk.

Die nacht kon ik niet slapen, hij spookte de hele nacht in mijn dromen. Ik werd wakker met serieuze kriebels in mijn buik en kon nauwelijks eten. Dit herkende ik dit van een tijd geleden, dit is een heftige verliefdheid. Ik ontplofte bijna van binnen, dus ik belde gelijk mijn vriendinnen vanuit de auto. Ik moest het met hen delen. Zij konden alleen maar lachen en mijn blijdschap delen. Ik besloot, ondanks alle verstandige bezwaren om er gewoon voor te gaan met de risico’s die er ook zijn. Want het is onzeker en tja ik beweer al langer één ding zeker is; alles is onzeker. Dus F-it, ik doe het.

Ik doe het:

Hij is een tikkie Amsterdams, wat ik best wel charmant vind. Oo staat hij stevig op de grond en is geweldig om naar te kijken. Hij is wel tweedehands, de gebruiksporen zijn zichtbaar en waarschijnlijk ook niet meer uit te wissen. En dat is logisch op deze leeftijd. Hij is vrij, helemaal beschikbaar en dus exclusief voor mij. Dit is een belangrijk criterium geworden voor mij. Ik voel me vanaf het eerste moment al helemaal op mijn gemak en veilig.

Tegelijkertijd is het zo nieuw dat het lijkt op een groot avontuur. Geen idee wat mij te wachten staat. Ik vermoed een hele fijne lente en hopelijk ook zalige zomer en daarna… dan zien we wel weer verder. Ik weet ook nog niet hoe de nachten zijn, maar dat ga ik vast binnenkort ontdekken. Tot nu toe was het ook nog steeds heel zonnig, dus dat scheelt ook in de stemming. Want vind ik hem ook nog zo leuk als het dagenlang regent? Of nog erger.. hoe is het bij hem met onweer? Is het dan ook nog steeds warm en comfortabel? Dat weet ik nog niet, maar ik heb enorm veel zin om dit allemaal te gaan ontdekken.

Tijd om verder te gaan:

Het was ook de hoogste tijd om weer verder te gaan, dus het komt precies op het juiste moment. Mijn huidige veilige toevluchthaven is immers binnenkort niet meer beschikbaar. Deze is verkocht en wordt in de zomer overgedragen. Dus het kwam weer mooi op tijd uit de lucht vallen. Ik keek nog even op mijn 100 wensen lijst en inderdaad ik had uitzicht op groen en water besteld. Ik herinner mij nog precies dat ik het opschreef, het leek toen nog een onmogelijkheid. En tata… daar is hij.

Mijn nieuwe thuis:

Mijn wit met groene recreatiewoning aan de Vinkeveense plas, met uitzicht op de haven en een groen veld, helemaal voor mij alleen. Vlakbij de zalige gastvrijheid van mijn broer en mijn schoonzus en hun vrienden. Ik voel me gelijk al enorm welkom hier op deze nieuwe plek. Het voelt echt als een soort verhuizing, want ik zit nu aan de andere kant van de plas. Dat betekent bijvoorbeeld extra reistijd naar mijn huis met kinderen en hond. Ook doe ik nu mijn boodschappen ineens in Abcoude en zit ik dichterbij de A2, maar verder weg van de hockey en tennis. Even wennen dus zo’n nieuwe liefde en wat ben ik er blij mee.

Daarnaast is het zeker 20 keer kleiner dan de leenvilla waar ik acht maanden in heb mogen verblijven. Gelukkig heb ik allang ontdekt dat ik daar maar een heel klein gedeelte van gebruikte. Ik heb niet veel nodig heb ik geleerd de afgelopen maanden, vooral warmte en gezelligheid. Dus ik kan zo erin is. Met wat kleren, mijn beelden van de Godinnen en bovenal veel kaarsen heb ik het zo van mijzelf gemaakt. De marketplace van Facebook is mijn tweede grote vriend geworden dus als een hamster heb ik een fijne loungeset, nespresso apparaat en buitenhaard bemachtigd. Nu nog een koelkast met vriezer en ijsklontjes maker en dan ben ik wel klaar, dan kan de lente beginnen.

Had ik al geschreven hoe blij en dankbaar ik ben?

Wil jij ook mijn blogs ontvangen:

Wil jij ook gemakkelijk mijn inspiratieblogs ontvangen? Schrijf je dan in via deze link. Ken je iemand anders die dit ook graag zou willen? Voel je vrij om dit door te sturen.

@Mireilleverhoef, 23 april 2018