#19 Waarom blijf ik doen wat ik doe?

Ja dat is een mooie vraag die ik vrijdag kreeg van een nieuwe cursist die gaat meedoen met mijn trainings-& coachingsprogramma Anders Denken Anders Doen met NLP. Zij had mijn gratis online training geluisterd en was geraakt door de herkenning met haar eigen verhaal. Zij loopt er ook tegenaan dat ze natuurlijk prima weet wat ze zou willen aanpakken en/of veranderen, maar hoe dan? Want als ze dat wist, dan had ze het toch allang gedaan?

Stappen gaan zetten:

Wat zij ook vertelde is dat ze een enorme behoefte heeft aan nu werkelijk ook stappen gaan zetten. Dus het eindelijk echt gaan doen in plaats van erover denken en praten. En dat is grappig want toeval of niet, net daarvoor sprak ik een andere cursiste voor deze Anders Denken Anders Doen training met NLP die precies dit ook als motivatie had. Zij heeft al heel veel gedaan in het vergaren van kennis in trainingen en coaching, maar ze blijft maar hangen in haar oude gedrag. Zij zegt: Ik weet precies wat ik wil, maar waarom doe ik het dan niet? En vraagt zich af hoe zij dit dit patroon kan doorbreken? Het patroon van uitstellen en dat vervolgens weer goedpraten voor jezelf. En dit is ook heel menselijk toch? Wie herkent dit niet. Alleen zij heeft er nu echt last van en dat is het moment om ermee aan de slag te gaan.

Tijd verspillen versus focus:

Tja dit herken ik ook bij mijzelf. Dat ik soms zo gemakkelijk mijn tijd lijk kwijt te raken. En natuurlijk kan ik allerlei praktische redenen aanvoeren, zoals een scheiding, twee verhuizingen en mentale verwerking. Maar toch! Ik ken mijzelf goed en ik weet dat ik ook de andere kant goed beheers. Ik kan namelijk enorm veel werk verzetten in een hele korte tijd. Ik kan met een enorme bevlogenheid, passie en focus werken aan iets en dan krijg ik het onmogelijke voor mekaar.

Zo werd ik van de week herinnerd aan het inspreken van mijn luisterboek door Facebook. Elke dag komen er posts van vorige jaren terug, wat er toen op die dag actueel was en ik gepost had op deze dag. Ik zag van de week deze foto’s terug waarin ik in het kleine inspreekhokje bij mijn uitgever, nog geen vierkante meter waar ik 2 dagen heb doorgebracht om mijn luisterboek in te spreken, wat ik in een klein half jaar gemaakt had.

Flow:

Vorig jaar werkte ik met een grote bevlogen betrokkenheid aan dit project. In deze periode was ik in een flow, werkte ik heel gestaag, gestructureerd en stap voor stap aan mijn doel. Ik wist precies wat ik wilde en hoe ik mij wilde voelen, mijn doelstemming. Ik had het eindresultaat gevisualiseerd en wist waarom het voor mij belangrijk was. Ik had de obstakels in kaart gebracht, in de trello tool gezet en werkte deze een voor een af via de obstakelvragen. Ik ken deze successtrategie heel goed, ik hoef het dus alleen maar te herhalen.

Dus de coachvragen van deze twee nieuwe cursisten maken mij ook weer wakker. Hup aan de slag! Ik weet wat ik wil en ik weet dat wat ik aan het maken ben waardevol is voor anderen. Ik heb een missie om de mensen in beweging te zetten, te laten groeien in hun persoonlijke ontwikkeling.

Anders Denken Anders Doen met NLP:

En daar is NLP, in ieder geval voor mij, een hele praktische en bruikbare methodiek voor. Dus ben ik de basisstructuren aan het vatten in een online training die de live training Anders Denken Anders Doen blended ondersteunt. En daarmee dus enorm versterkt, omdat we hierdoor tijd overhouden voor het persoonlijke proceswerk en coaching.

Dus waarom uitstellen? Het kan nu ook eigenlijk niet meer. Zeker nu ik weet dat ik het programma alweer verkocht heb aan een groep die het najaar gaat starten. En dat is voor mij altijd een effectieve strategie geweest. Ik creeer een duidelijke deadline voor mijzelf, die beloof ik anderen en dus heb ik het wel op te leveren. Deze strategie heeft tot nu toe altijd voor mij gewerkt en als iets werkt! Doe er meer van!

Kracht van ontmoetingen:

Dus opnieuw merk ik de kracht van ontmoetingen. In dit geval met mijn klanten die mij ertoe bewegen nog meer te gaan manifesteren van wat ik gewoon al op de plank heb liggen. Zodat ik inderdaad mijn wens in de praktijk kan brengen. Namelijk om zoveel mogelijk mensen laagdrempelig in aanraking te laten komen met de hele krachtige methodiek van NLP. Om hen kennis te laten maken met wat voor mij zo enorm helend en helpend is geweest. Daar was mijn luisterboek vol persoonlijke ervaringen gekoppeld aan de NLP structuren al een mooi voorbeeld van, deze kost nog geen twee tientjes. Het is eigenlijk een complete luistertraining van 5,5 uur in de basisstructuren van NLP. En daar is de online training het tweede deel van. Dus bij deze beloof ik het ook aan jullie. Na de zomervakantie 2018 is dit een feit!

En zo werk ik stap voor stap aan mijn masterplan. Hoe doe jij dit? Welke plannen heb jij en hoe lang heb je ze al? En wanneer ga jij besluiten ervoor te gaan en daarmee figuurlijk te gaan staan voor jezelf? Nu?

Ik schrijf elke week een persoonlijk blog waarin ik mijn belevenissen koppel aan mijn kennis van NLP die mij weer geleerde lessen hebben opgeleverd. Hopelijk ook ter inspiratie van jou. Wil jij ook elke week mijn blog ontvangen? Schrijf je in via deze link:

@Mireilleverhoef, 10 juni 2018