#21 Het voelt lichter

Ja dat is wel hoe ik mijn status nu kan noemen. De afgelopen weken waren heftig qua emoties, zowel de dieptepunten als de hoogtepunten. Nu had ik mijzelf ook voorgenomen het leven ten volle te leven, nou dat lukt aardig:). Dus het wekelijks schrijven van mijn blogs vond ik een uitdaging die ik niet helemaal kon waarmaken. Ik heb het gelaten, want nu ik ook hier weer doorheen ben, kan ik het makkelijker delen vanuit de reflectiestand.

Gestopt met Tinder:

Waar zal ik beginnen als het gaat om het delen van mijn ervaringen? Bij het feit dat ik met Tinder daten gestopt ben en daarvoor in de plaats iets heel fijns is gekomen? Dat ik nu steeds helderder voor mijzelf heb wie ik ben, waar ik sta en wat ik zoek? En dat vooral het ongegeneerd open en eerlijk zijn tegen iedereen mij zoveel rust en vrijheid oplevert. Het voelt gewoon lichter zo.

Gestart met online NLP :

Of dat ik een nieuwe boost heb gegeven aan mijn zakelijke activiteiten? Waardoor de online training in NLP nu werkelijk een feit is. Alleen al doordat ik hem verkocht heb en deze per half augustus door zo’n 50 deelnemers gevolgd gaat worden! Ik ben zo trots hierop en zo blij want ik heb namelijk de missie om het helpende gedachtengoed van NLP laagdrempelig aan te bieden. Zodat ook mensen die een gewone life training niet kunnen betalen, toch ook de NLP structuren kunnen ervaren om Anders te Denken en daardoor Anders te gaan Doen. En dat deze nieuwe online beweging mij daarnaast als ondernemer, maar zeker ook als alleenstaande moeder met hypotheek en studerende kinderen mij helpt zal ook duidelijk zijn. Dus dit voelt ook lichter.

Fijn in vakantiehuis:

Of zal ik noemen dat ik mij nu eindelijk helemaal fijn en veilig voel op mijn vakantiestekje en minder last heb van alle blije recreanten om mij heen. Dat het lichter voelt, letterlijk en figuurlijk. Ik ben niet weggelopen voor de pijn en het verdriet wat ik ervoer in het zien van de andere “happy people”.Waarbij het natuurlijk ook maar de vraag is of deze gezinnen en feestvierende groepen werkelijk zo gelukkig zijn als ze doen overkomen? Door het gewoon toe te laten, eindeloos te huilen en te laten zijn… is het veranderd. Is dit dan het transformatieproces? Ik denk het wel, want het voelt lichter.

De waanzinnige versie van mijzelf:

Ik kan natuurlijk schrijven dat ik een inspirerend weekend bij een collega NLP trainer achter de rug heb waar ik weer even terug ben gegaan naar de basis van het transformatieproces. Omdat hij deelde hoe het voor hem was geweest, welke stappen hij heeft gezet in dit proces en het daardoor inspirerend werkte om vanuit zijn inzichten de vertaling te maken naar mijzelf. Om dit vervolgens op mijn leven toe te passen, nu, met de vragen die ik nu heb.

Om zo weer de “waanzinnige” versie (insanely you) van mijzelf te worden die ik altijd al was. Ik ben dit weekend naar huis gegaan met zeker tien verschillende lijsten variërend van al mijn hulpbronnen, mijn kennis en levens ervaring, mijn wensen en verlangens, mijn kwaliteiten, de dingen die ik waanzinnig fijn vind om te doen en mijn passie en talenten. Waarbij we mochten strepen in die lijsten wat zwaar voelde zodat we alleen maar overhielden wat “licht” voelde om zo tot de lijst van honderden ingrediënten van de betere versie van jezelf te komen.

Helpende vragen:

En waar ook de helpende vragen van Byron Katie weer even langskwamen, die van grote schoonheid zijn alleen al door de eenvoud. Dus de vragen: Is het waar? Kun je absoluut zeker weten dat het waar is? Hoe reageer je op die gedachte? Wie zou je zijn zonder die gedachte? Waar deze vragen mij weer op scherp zette, want tja dat is natuurlijk de essentie van al mijn aannames en beperkende gedachten. Dat ik denk dat het waar is wat ik nu beweer, wat natuurlijk helemaal niet waar is. En dat als ik ga voelen wie ik zou zijn zonder die beperkende gedachte, echt….., dan wordt het opnieuw lichter.

Of het helende proces van de Sedona methode, waarbij ik uitgenodigd werd om de angst in de ogen te kijken. Door een aantal simpele vragen te stellen aan mijzelf kon ik de angst uitdagen en laten transformeren. Prachtig zo doeltreffend en effectief. Binnen de NLP Leadership practitioner maken we altijd gebruik van de Timeline therapy om hetzelfde te bewerkstelligen. Hoe fijn is het om er nu nog weer een andere methode bij te hebben. Had ik al gezegd dat dit het lichter maakt, voor mij in ieder geval wel!

Inspirerende Nederlander:

Met als afsluitende actie dat ik zojuist een ontwapend prettig interview heb gehad met een bijzondere filmmaker die prachtige “hutspot” filmpjes maakt van inspirerende Nederlanders en dat hij mij ook in deze reeks gaat opnemen. Wow, dat voelt helemaal licht, dat maakt dat ik ga zweven van blijdschap. Daarnaast gaat hij mij helpen om zelf mijn filmpjes met de beste camera die er is te maken. Welke camera is dat? Nou gewoon die het dichtste bij mij is. En daarmee kom ik weer een grote stap dichter bij mijn masterplan! Ik ben blij, het voelt licht!

Een hele lichte week toegewenst allemaal. Qua weer zal het zeker wel weer lukken.

Wil jij ook mijn blogs ontvangen:

Ik schrijf geregeld een persoonlijk blog waarin ik mijn belevenissen koppel aan mijn kennis van NLP die mij weer geleerde lessen hebben opgeleverd. Hopelijk ook ter inspiratie van jou. Wil jij ook gemakkelijk mijn inspiratie blogs ontvangen? Schrijf je in via deze link:

@Mireilleverhoef, 20 juli 2018