#36 Ik daag je uit…

Ik ben al weken in de stemming van #100 wensen manifesteren dus ik dacht deze blog maar te wijden aan mijn eigen wensen en verlangens. Tenslotte lijkt dit deel het lastigste te zijn van de voorbereiding van de workshop #100 wensen & moodboard maken. Het formuleren van de 100 wensen. Dus dan heb ik het eerst zelf voor te doen.

Om die reden heb ik natuurlijk al twee weken geleden een opzetje gemaak met het delen van mijn lijst van dankbaarheid. Omdat ik geloof dat dankbaarheid de snelste weg naar geluk is. Ik denk namelijk dat het bewust worden van de geluksmomenten in je leven het laaghangende fruit is om als eerste te plukken. Wanneer je naar geluk zoekt is het handig om eerst te kijken waar je het al gevonden hebt.

Deze momenten koesteren en op je nieuwe lijst voor volgend jaar zetten, is dan een logische stap. De volgende stap is wellicht om groots en meeslepend te durven dromen. En dan komen vaak direct belemmerende gedachten op je pad. Wie ben ik om dit allemaal te wensen? Waarom zou ik dit kunnen krijgen? Zijn we niet soms ons eigen grootste obstakel? We hebben een enorme denkkracht, maar gebruiken deze niet altijd in ons voordeel.

Ik doe dit nu al een aantal jaar en ik ben mij gaan verdiepen in wat mijn eigen onbewuste proces is geweest in het manifesteren van mijn vorige #100 wensen. Ik kwam tot zeven simpele stappen en die heb ik in structuur gebracht.. De uitspraak “wil je ergens goed in worden dan heb je het anderen te leren” zat daarbij in mijn achterhoofd. Dus ik heb getracht structuur te brengen in hoe het mogelijk is om wensen ook daadwerkelijk te manifesteren. Hoe heb ik dat zelf in het verleden gedaan en wat zeggen anderen hierover? Met een enorme drive en creativiteit heb ik afgelopen week in no time een challenge gemaakt voor alle deelnemers aan mijn moodboard sessies die morgen gaat starten met de eerste groep. Waarom? Omdat ik graag wil dat deze dagen onvergetelijk gaan worden. En omdat ik ook denk dat een goede voorbereiding essentieel is voor het behalen van successen. Dan is één dag moodboard maken misschien niet voldoende, dan heb je jouw brein iets langer te primen voor de realisatie van jouw wensen. En dat kan volgens mij al door slechts zeven dagen even een half uurtje hier aandacht aan te besteden.

Welke structuur heb ik het over? Door op de eerste plaats dus vooraf al na te denken over hun geluksmomenten waar je dankbaar voor bent. Door vervolgens grootste dromen al voorzichtig hebben durven dromen en visualiseren. De hulpbronnen te verzamelen en obstakels, vaak vermomd als angsten onder ogen te zien. Dan hoef je alleen nog maar in ontspanning te wachten tot het universum het jou aanreikt. Om vervolgens wel zo alert te zijn om de kansen te herkennen en te pakken. Dit klinkt als een logisch proces toch?

Wat is nu het lastigste deel? Voor mij persoonlijk is dat het loslaten en afwachten in ontspanning. Want ontspanning is aantrekkelijk en spanning is onaantrekkelijk. Dit weet ik natuurlijk al lang. Zo weet ik ook dat een ontspannen gezicht altijd mooi is om te zien. Iemand die lacht is altijd beeldschoon en glimlachen is de beste face lift die er bestaat. Aantrekkelijker dan als je lacht kun je niet worden.

Maar toch hoe doe je dat? Zeker als je heel graag iets wilt. Wanneer het heel belangrijk is dat bepaalde wensen uitkomen. Zo wil ik heel graag voor het komende jaar weer in goede gezondheid blijven, dit heb ik voor de zekerheid ook voor mijn hele omgeving besteld. Ik wil heel graag in goede harmonie blijven leven met mijn familie en vrienden en ik wil graag wereldvrede. Dat laatste blijf ik er consistent opzetten, ook al ga ik er niet over. Ik weet dat het te groot en meeslepend is, maar het dient ook het goede doel dus ik blijf het wensen.

Maar nu terug naar mijzelf, welke grootste wensen heb ik voor mijzelf in petto waarvan ik het lastig vind om in ontspanning af te wachten? Dan kom ik gelijk bij de liefde. Ik wil heel graag weer bemind worden, een liefde vinden die geheel wederzijds en beschikbaar is, die mij in een staat van geluk brengt wat ik lang niet heb gehad, in alle opzichten een sparringspartner is en waar ik ongelooflijk mee kan lachen. Ik wil ook graag dit jaar zakelijk uitermate succesvol zijn, ik wil kunnen oogsten wat ik gezaaid heb, ik wil een beweging op gang brengen die ongekend is met mijn online NLP en online systemische werken en daar samen met de kinderen riant van kunnen leven, reizen en studeren. Ik wil mijn boek nog veel verder verspreiden, zodat nog meer mensen in aanraking komen met de kracht van NLP en hoe dit milder en liefdevoller kan maken. Daar heb ik ook concrete KPI’s van gemaakt en die staan op de achterkant van mijn moodboard. Ik wil eigenlijk vooral moeiteloos succesvol en simpelweg gelukkig zijn. Dit is zo belangrijk voor mij dat ik mijn uiterste best moet doen om niet in een kramp te schieten, gewoon omdat ik het zo graag wil.

Want ik schreef al het loslaten in ontspanning vind ik zelf het lastigste deel om te komen tot de realisatie van de wensen. Hoe kan ik loslaten en vertrouwen dat het universum mij geeft wat ik besteld heb? Door te ontspannen ja dat weet ik. Maar hoe dan? Hoe kan ik die aantrekkingskracht van ontspanning nu in mijn leven toelaten?

Want ik ervaar momenteel mega veel spanning met alles wat er in mijn leven nu is. Mijn vriendin roept al dagen “doe nu eens rustig”, waarschijnlijk bedoelt zij dat ik heb te ontspannen. En dan denk ik bij mijzelf, ja maar…, ik heb nog 1001 dingen te doen. En ik wil zo graag dat dingen goed gaan! En ik wil ook, heel eerlijk gezegd graag geholpen worden maar durf dat niet zo rechtstreeks te vragen. Dus dan schiet ik maar in de actie modus en het “zelf doen”. Misschien herken je dat ook wel? Zo schiet ik in mijn eigen valkuil. Wanneer ga ik nu zelf optimaal doen wat ik anderen adviseer, pff, alles behalve ontspannend.

Vanochtend kwam weer een momentje van bezinning. Ik las de persoonlijke kerstbrief van Richard Manson over geluk. En over hoe we alleen maar hoeven te zijn in plaats van te doen. Hij zegt ook: “We zijn niet voor niets human beings en geen human doings”. Bam! In één klap weet ik waar deze blog over moet gaan, want tenslotte schrijf ik vooral voor mijzelf om in beweging te blijven en stil te staan bij wat er al is. Dus misschien is die liefde al in mijn leven gewandeld, maar heb ik het nog niet kunnen pakken omdat ik het nog niet heb gezien ? Gisteren tijdens het kerstdiner werd mij dit voorspeld, dus loslaten! Misschien is het succes allang in energie aanwezig, hoef ik het alleen nog maar te manifesteren door te ontspannen en door de kansen die langskomen te pakken. Dus opnieuw ontspannen en loslaten! Misschien ben ik allang simpelweg gelukkig? Nou dat weet ik wel zeker! Ik voel mij een enorme geluksvogel, dus dat is al in de pocket, dat is mijn laaghangend fruit. Want het antwoord van Richard Brandsom op de vraag hoe word je gelukkig en succesvol is ook: door gelukkig te ZIJN. Dus dat komt goed uit, ik ben gelukkig.

Wil jij hier meer over weten? Wil je zelf ook meedoen met deze nieuwe challenge die jou in 7 dagen in beweging zet naar jouw eigen geluk? Schrijf je dan nu in voor mijn gratis challenge Deze start op 7 januari 2019 en is dan misschien voor jou de snelste weg naar geluk. Ik daag je uit 😉

Inschrijven: via deze link

@mireilleverhoef, 27 december 2018