#46 Bruisend van energie

Misschien is het de lente, een mooie ontmoeting of misschien was het alleen al de zon die voldoende was om mij in een bruisende stemming te krijgen? Wie zal het zeggen? Ik ben in ieder al dagenlang in een bruisende stemming.

Samenwerken:

Wat zeker hierbij geholpen heeft, is de samenwerkingsafspraak met twee dames die samen met mij Team Trainingslab gaan vormen. Hanneke en Nicole gaan mij versterken dus je gaat hen zeker ook leren kennen wanneer dat contact met mij opneemt.

Ik had tijdens een spirituele reis in oktober vorig jaar al ontdekt dat ik alleen kan groeien door te delen en samen te werken. Dat was voor mij een heldere boodschap. Ik zeg niet voor niets al jaren delen = groeien. Dus dat geldt ook voor mijn werkzaamheden. Ik was al maanden op een punt beland dat ik dit echt niet meer alleen voor mekaar kon krijgen. Ik begon fouten te maken, dingen te vergeten en vooral liet ik veel kansen liggen die mijn groei tegenhouden.

Laaghangend fruit:

Er is veel laaghangend fruit wat allang rijp was om te plukken, alleen kwam ik er niet meer aan toe. Zoals bijvoorbeeld het nabellen van geïnteresseerden, het adequaat antwoord geven op vragen naar aanleiding van een webinar of gratis challenge. Het vragen om feedback en referenties. Echt zonde!

En misschien ken jij dit zelf ook wel? Dat je weet wat je allemaal nog kan doen om jouw succes te vergroten of jouw leven te vergemakkelijken, maar dat je er gewoon niet aan toe komt. Misschien omdat je er geen prioriteit aan geeft omdat je simpelweg met teveel dingen tegelijk bezig bent.

Focus en uitbesteden:

Daarnaast had ik vorig jaar al gewerkt met een business coach die mij weer herinnerde aan het feit dat alles draait om focus. Kijk maar naar mijn blog nummer 7, alweer een jaar geleden. Daar besefte ik al dat een succesvolle groeistrategie in ieder geval focus en discipline als handige ingrediënten heeft. Dit in combinatie met de juiste dingen doen. Dus dat wat een ander beter kan of leuker vindt; uitbesteden!

Ik heb een complete lijst gemaakt van al mijn werkzaamheden. Alleen dat al was schrikken. Heb jij dat wel eens gemaakt van alles wat je doet? Ik kan het je aanbevelen, want het maakte in een klap overzichtelijk waar ik mijn tijd aan kwijt ben en welke werkzaamheden primair bij mijn business horen en welke werkzaamheden ondersteunend zijn. Dus wat wel belangrijk is om te doen, maar niet perse door mijzelf gedaan hoeft te worden. Ook begreep ik ineens waarom ik zo enorm veel uren aan het werk was, al wekenlang.

Doen waar ik goed in ben:

Nu is mijn doel om moeiteloos succesvol en vooral simpelweg gelukkig te zijn, dus ik word gelukkig wanneer ik kan doen waar ik goed in ben en wat ik heel leuk vind om te doen. En dat is trainen, lezingen geven, begeleiden, veel schrijven en vooral ook mooie programma’s maken. Het liefst online want dan kunnen zoveel mogelijk mensen er gebruik van maken. Dus laagdrempelig en waardevol.

Afgelopen week kwamen Hanneke en Nicole bij bij op bezoek op mijn werk- en woonplek in Vinkeveen om een klantenreis te maken. We hebben in een paar uur tijd alles besproken wat een klant van mij meemaakt en kan beleven als hij of zij met mij in zee gaat. Wie zijn mijn klanten en wat zijn hun behoeften, wensen en verlangens?

Mijn ideale klant lijkt op mij:

Het antwoord op die vraag is voor de hand liggend. Want mijn ideale klanten lijken namelijk best veel op mij! Mensen houden immers van mensen die een beetje op henzelf lijken. Dat is immers kenmerk van een klik hebben. Het ingrediënt van goed contact hebben, ofwel rapport in NLP termen. Dus de mensen die meemaken waar ik ook ervaring mee heb, zoals burn out raken, alle ballen in de lucht houden, zelfstandig zijn en succesvol willen zijn.

Verantwoordelijke leiders:

Het zijn de leiders die snappen dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor hun eigen geluk, maar daar wel wat handvatten voor kunnen gebruiken. En als ze heel erg op mij lijken, dan willen ze het ook nog het liefste allemaal zelf doen. Dus zij hebben zeker een behoefte aan het versterken van hun (persoonlijk) leiderschap in lastige situaties.

Helpers:

Het zijn vooral de helpers die graag anderen verder helpen in hun zoektocht naar de betere versie van zichzelf. Ook omdat deze coaches, docenten, trainers en inspirerende managers de behoefte aan continue verbetering goed herkennen. Het is al goed en het kan altijd beter, daardoor ontstaat een passie voor groei en persoonlijke ontwikkeling.

En misschien ook wel de mensen die de struggle van het leven herkennen. Het alleen zijn of gescheiden zijn. Die de pijn herkennen van verlies. Die ook door de rouw zijn gegaan en daar andere bij helpen. Misschien ook wel afscheid hebben genomen van een illusie van eeuwig samen zijn. Bijvoorbeeld omdat het huwelijk alsnog strandde of door overlijden van een partner. Dus daarmee afscheid nemen van het gezinsleven en daar weer een nieuwe draai in vinden. Ik weet dat veel mensen dit herkennen en ook hiermee worstelen en dat hier dus veel hulp bij nodig is.

Vol overgave willen leven:

Maar ook de ongeduldige mensen zullen zich goed in mij kunnen herkennen. Net als alle mensen die graag het leven in volle omvang willen leven, die met passie en overgave in de liefde willen stappen. Of sta jij nog in de handrem op dit gebied? Vanuit beperkingen die je jijzelf oplegt en heb jij een verlangen naar het opheffen van deze blokkade om werkelijk vol te gaan leven?

Je hoeft het niet alleen te doen:

En dan heb ik het nog niet eens over al die de mensen die ervaren hoe belangrijk het is om dierbare vriendschappen te hebben in je leven. Vrienden die er altijd voor je zijn. Of misschien wel het enorme verlangen naar zo’n netwerk om je heen, wanneer je nog in de modus staat dat je alles alleen hebt te doen in dit leven. Voor die mensen hoop ik een hulpbron te mogen zijn, want een ding is zeker; je moet het wel zelf doen in dit leven, maar je hoeft het niet (meer) alleen te doen. Dus mensen die niet langer meer alles “zelf willen doen”.

Perfectionisme en please disease:

Daarnaast zijn er vast ook veel mensen die zich herkennen in het verantwoordelijkheidsgevoel en de daarbij horende frustratie van het gevoel van tekortschieten. Een groot schuldgevoel kunnen ervaren omdat ze het zo graag allemaal zo goed willen doen.

Mensen die, net als ik jarenlang heb gehad, ook last kunnen hebben van perfectionisme en het “please-diseasse”. Ofwel vanuit harmonie en gezelligheid liever geen conficten opzoeken. En in gedachten al de conflicten helemaal hebben uitgewerkt en voorbereid. Ik dacht vroeger altijd dat ik de enige was die dit soort gesprekken in mijn hoofd voerde. Later dacht ik werkelijk dat ik er beter maar geld mee kon gaan verdienen door scriptschrijver te worden voor een dagelijkse soapserie, zo goed was ik hierin geworden.

Gelukkig heb ik inmiddels heel wat lessen geleerd en mijn gedrag drastisch aangepast. Ik heb daarbij ongelooflijk veel baat gehad bij de NLP structuren, waardoor ik nu veel assertiever en vooral effectiever kan communiceren. Als je tenminste weet hoe je deze methodiek kunt integreren in je leven? En deze kennis deel ik dus nu rijkelijk uit.

Wat kun je van mij verwachten:

Dus daarmee komen we bij het vervolg van de klantenreis; wat kunnen mensen dan van mij krijgen en ervaren? Nou ik deel al mijn eigen ervaringen uit in de vorm van concreet en praktisch lesmateriaal. In kleine lessen kun je met mij stap voor stap in beweging komen en blijven. Om vanuit flow de gewenste grote gedragsverandering realiseren. Dit doe ik met leiders en hun teams incompany, maar ook in open trainingen en via mijn online programma’s ter ondersteuning van de praktijkdagen.

Kennismaken met NLP:

Ik heb veel online in de aanbieding, zowel gratis als laagdrempelig om kennis te maken met NLP en tegelijkertijd met mij. Via de (gratis) webinars, challenges en deze blogs. Laagdrempelig is mijn luisterboek in mp3 bestanden en mijn online kennismakingsmodule NLP Communicatie.

Verdiepen in NLP:

Daarnaast bied ik mijn programma Gedragsverandering in een half jaar aan. Dit is een compleet blended programma met training en coaching van mij persoonlijk in Anders Denken Anders Doen met NLP. Hierin begeleid ik je in een half jaar naar jouw gewenste bestemming via intensieve 1:1 coaching, praktijkdagen en online leerversnellers.

Opfrissen en toepassen van NLP:

En voor iedereen die vooral wil opfrissen en NLP wil leren toepassen in de praktijk bied ik Integratiedagen NLP toepassen aan. Vier per jaar, voor elk seizoen 1 dag een APK in NLP.

Eigenlijk heel overzichtelijk toch?

Mijn team Trainingslab:

Dat vonden mijn nieuwe teamleden ook en zij zijn razend enthousiast om aan de slag te gaan. Ik vroeg hen waarom ze graag voor en met mij willen werken? Weet je wat hun antwoord was? Zij willen ook graag zichzelf bijven ontwikkelen dus vinden zij vooral mijn aanbod heel interessant. Mijn luisterboek hadden ze in een weekend verslonden, dus ja zij zijn eigenlijk ook mijn ideale klant.

“Mensen houden van mensen die een beetje op hen lijken!” Gelukkig brengen zij ook hele andere kwaliteiten mee die ik mis, dus ik ben erg blij met de aankondiging van deze nieuwe groei. Ik bruis van energie!

Wil jij ook mijn blogs ontvangen:

Ik schrijf elke week een persoonlijk blog waarin ik mijn belevenissen koppel aan mijn kennis van NLP die mij weer geleerde lessen hebben opgeleverd. Hopelijk ook ter inspiratie van jou. Ken jij mensen die deze wekelijkse blogs willen ontvangen? Voel je vrij het door sturen. Inschrijven kan via deze link:

@mireilleverhoef, 17 april 2019