Model van de weg met teams in 7 stappen:

In mijn NLP Boek Op weg naar de betere versie van jezelf ontdekte ik al dat je dit in 7 simpele stappen kunt realiseren. Zo heb ik mijn unieke model van de weg gemaakt.

Dit model heeft 7 logische stappen die ook per stap met teams gedaan kunnen worden, afhankelijk van de startplek en de vraag van het team.

7 stappen naar moeiteloos succes in teams:

Stap 1: wat is het (gezamenlijke) teamdoel? (1 dagdeel)
Stap 2: waarom is dit belangrijk voor jullie (motivatie)? Wat is jullie teampurpose? (1 dagdeel)
Stap 3: waar staan jullie nu ten opzichte van het doel? (1 dagdeel)
Stap 4: welk vergifgedrag vertonen jullie op het werk: beschuldigen, verdedigen, sarcasme en/of terugtrekken? (2 dagdelen)
Stap 5: waar is dit gedrag (vroeger) geleerd en hoe komt dit terug als professional op het werk? (2 – 4 dagdelen)
Stap 6: welk onhandig gedrag vertoon je dan en hoe herkennen jouw collega’s dit? (1 dagdeel)
Stap 7: hoe komen jullie als team weer terug op de weg richting jullie gezamenlijke doel? (online training & 2 dagdelen)

In teamtrajecten doorlopen we soms alle 7 stappen. Ook kunnen stappen afzonderlijk worden ingezet.

Voorbeeldtraject:

Zoals bijvoorbeeld een intake dagdeel met stap 3 en twee dagdelen teamdoelsessie met stap 1 en 2. Daarna online training en dan stap 7 afgewisseld met stap 5 en 6 afhankelijk van wat er speelt binnen jouw team.

De stappen rondom teamvergif en de systemische onderstroom vraagt een benodigde hoeveelheid veiligheid en verantwoordelijkheid van het team om dit effectief bespreekbaar te maken. Meestal zijn dit vervolgstappen nadat de basis is gelegd in communicatie, samenwerkingsafspraken zijn gemaakt en er focus is op gestelde doelen. Hier zijn minimaal 2 dagdelen per stap voor nodig.

Anders Denken Anders Doen:

Stap 7 is de rode draad in elke teamsessie. Hierin introduceer ik Anders Denken Anders Doen om anders te gaan kijken naar dezelfde gebeurtenissen. Hiervoor zijn de NLP structuren die ik ook deels online aanbied heel effectief. Deze online training wordt individueel gedaan en daarmee is optimale veiligheid gegarandeerd. Zo maakt ieder teamlid zelf individueel stappen en komt de theorie en het geleerde samen in de plenaire sessies (minimaal 2 dagdelen)

Individueel online en samen plenair:

Deze combinatie van online en plenair maakt het financiele plaatje ook aantrekkelijker. Dit vraagt minder gezamenlijke trainingstijd en iedereen leert wel dezelfde “taal” spreken wat nodig is voor samenwerken en communiceren.

Kijk hier voor de online training bij Anders Denken Anders Doen; klik HIER

Extra coaching en begeleiding:

Indien gewenst organiseer ik online coachsessies, 1:1 coachmomenten, begeleiden van supervisie en vergaderingen.

Meer weten over tarieven en mogelijkheden; klik HIER

Meer weten over mijn visie, werkwijze op teamcoaching en bedrijfstrainingen; Klik HIER

Terug naar de vorige pagina; klik HIER

Wil je graag even persoonlijk contact hierover, mail mij dan op teamtrainingslab@gmail.com. Dan bellen we even of maken we een afspraak.